Všade sa píše ako
cukor, soľ, múka a mlieko sú našimi najväčšími nepriateľmi. Samozrejme, treba
žiť zdravo a všetkého veľa škodí, ale v prvom rade by sme mali
počúvať svoje telo. Bojujete s ním, alebo mu dáte, čo potrebuje? Poznáme 5
dôvodov, prečo si dať čokoládu a nerobiť si z toho ťažkú hlavu!
Antioxidanty
Okrem toho, že sa hovorí, že tmavá čokoláda je dobrá na
vyliečenie zlomeného srdca, obsahuje vysokú koncentráciu antioxidantov. Surové
kakao je bohatým zdrojom betakaroténu, železa, bielkovín, omega 3 kyselín,
vápniku, zinku, medi, draslíku, síry, vitamínov skupiny B a horčíka.
Je dobrá na srdce
Priaznivo vplýva na srdce, zlepšuje cirkuláciu krvi
a znižuje tlak. Čokoláda pomáha zlepšiť pružnosť ciev a znižuje krvný
tlak. Ak vás trápi “vysoký cholesterol“, vyskúšajte denne zjesť niekoľko
tabličiek tmavej kvalitnej čokolády, uvidíte, čo to spraví. Môžete si tým
zároveň znížiť aj riziko srdcových ochorení o 30 percent.
Bráni starnutiu
Ak chcete
ostať dlhšie mladá/ý, v kombinácii so športom a zdravým
životným štýlom je cesta čokolády skvelým spôsobom proti starnutiu. Čokoláda
totiž chráni našu pokožku, oči, mozog a ďalšie orgány pred starnutím. No
čo, už si predstavujete, ako sa vám tablička roztápa na jazyku?
Znižuje riziko
infarktu
Výskumníci prišli na to, že pravidelná konzumácia niekoľkých
kociek čokolády dokáže znížiť riziko infarktu až o 50 percent. To je celkom
dosť, čo poviete? Ak k tomu pridáte jej nezameniteľnú sladkú chuť, nie je
nad čím rozmýšľať.
Pozor, nie je
čokoláda ako čokoláda!
Nie každá čokoláda je zdraviu prospešná. Preto si zvoľte
skôr tmavú čokoládu s minimálnym obsahom kakaa 60 percent. V opačnom prípade bude vaša sladká
pochúťka zdrojom zbytočných kalórií v podobe množstva cukrov a tukov.
Povedzme si úprimne, toto vaše telo určite nepotrebuje.
Festival Káva – čaj –
čokoláda 2017
Už po štvrtýkrát si budeme môcť v Bratislave vychutnať nezameniteľnú chuť čokolády na Festivale Káva – čaj – čokoláda 2017 v
dňoch 18.-19.11.2017 v Bory Mall. Predstavia sa nám vybraní pražiari,
čokolatiéri, dovozcovia čaju, ale aj výrobkov či dobrôt bezprostredne
súvisiacich s kávou, čajom a čokoládou. Čakajú nás ochutnávky, priamy predaj,
predstavenie tradičných aj netradičných značiek, produktov a firiem, bohatý
sprievodný program a samozrejme, ďalšie
kolo Latte Art Show. Dosť bolo slov, privoňajte si k atmosfére, ako to
na tomto podujatí plnom chutí vyzeralo minulý rok.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára