V každej rodine má
kapustnica jedinečnú chuť a tajomstvo receptu sa často prenáša
z pokolenia na pokolenie. My sme pre vás získali overený recept, ako
pripraviť tú najlepšiu kapustnicu, na ktorú budete ešte dlho spomínať. Navyše
prospeje zdraviu všetkým členom vašej rodiny. Aké je tajomstvo tohto receptu?
Zdravá bomba
Kapustnica má obrovské množstvo vitamínu C a pridať do
nej môžete aj ďalšie zdravé ingrediencie ako sú sušené slivky, rímska rasca
a liečivé huby shiitake. Shiitake (húževnatec jedlý) si v Japonsku, Kórei
a Číne už viac ako 1000 rokov cenia ako mimoriadne účinný doplnok stravy pri posilňovaní
imunity a v boji s viacerými chorobami.
Huby shitake sú mimoriadne užitočné pri chorobách horných
dýchacích ciest, liečbe vysokého krvného tlaku a znižovaní cholesterolu.
Pomáhajú pri žalúdočných problémoch a vredoch, bolestiach kĺbov a ochoreniach
pečene. Dokonca sú aj výbornou pomocou pri stresovej záťaži a vyčerpanosti.
Hotový zázrak na predvianočný zhon! Navyše aj výborne chutia!
BEZ LEPKU,
BEZ LAKTÓZY, VEGÁNSKA
Ingrediencie:
1 veľká cibuľa
3 PL olivového oleja
1 kg kyslej kapusty
2-3 l zeleninového vývaru
20 g húb shiitake
100 g sušených sliviek
1 jablko
1-2 ČL sladkej mletej červenej papriky
1 ČL mletej rímskej rasce
5 bobkových listov
soľ a čierne korenie podľa chuti
Na záver môžete pridať vegánske párky/ klobásky Topas Wheaty (nájdete v chladenom sortimente obchodov Biopark) – opečené s troškou oleja a nakrájané na kolieska.
Zdroj: Biopark |
Postup:
1. Huby shiitake namočíme do vody na minimálne 30 minút. Vodu po scedení môžeme
použiť ako základ kapustnice – primiešame ju k zeleninovému vývaru.
2. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na olivovom oleji, pridáme kyslú kapustu a zalejeme zeleninovým vývarom.
3. Pridáme bobkové listy, rímsku rascu, mletú papriku, slivky, huby, jablko, soľ a korenie a za občasného miešania necháme variť minimálne hodinu, ideálne 3 hodiny a viac. Na záver môžeme pridať orestované vegánske klobásky, prípadne na kocky nakrájané opečené údenú tofu.
Prajeme dobrú chuť!
2. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na olivovom oleji, pridáme kyslú kapustu a zalejeme zeleninovým vývarom.
3. Pridáme bobkové listy, rímsku rascu, mletú papriku, slivky, huby, jablko, soľ a korenie a za občasného miešania necháme variť minimálne hodinu, ideálne 3 hodiny a viac. Na záver môžeme pridať orestované vegánske klobásky, prípadne na kocky nakrájané opečené údenú tofu.
Prajeme dobrú chuť!
Všetky ingrediencie (v BIO kvalite) nájdete v obchode Biopark
v Bory Mall.
ak je toto recept na najlepsiu ,,,,vianocnu kapustnicu,,, s olivovym olejom, hubami sitake, rimskym kminom a vegetarianskymi parkami topas wheaty, tak nieco nie je s kostolnym poriadkom, bud predkladatel receptu, alebo medium, co ho prezentuje
OdpovedaťOdstrániť