16. februára 2017

Keď sa vás jar opýta, ako ste sa starali o pleť v zime...



Zimné mesiace sú pre našu pleť záťažovou skúškou a preto by sme jej v tomto období mali venovať špeciálnu starostlivosť. Základným pravidlom, platným počas celého roka, je jej dostatočná hydratácia. Opýtali sme sa kozmetickej poradkyne zo salónu Lara Beauty, Bory Mall, ako sa  starať o našu pleť v zimnom období, ako jej dodať po mrazivých a veterných dňoch potrebnú hydratáciu? Čo robiť, ak nám dáva signály, že niečo nie je v poriadku. 

Ako sa mení kvalita pleti v zime?

Počas zimných mesiacov klesá teplota a vlhkosť vzduchu. Pleť zaznamenáva prudké výkyvy teplôt prechodom z vykúrených miestností  do mrazivého počasia. Ak v tomto období pleť nechránime, veľmi trpí. Prejavy nedostatočnej starostlivosti na seba nenechajú dlho čakať. Na tvári a na tele sa objavujú začervenané fľaky a suché šupinky. Okrem toho riskujeme popraskané pery, lámavé nechty a zhrubnutú pokožku.


Mali by sme počas chladných dní používať inú kozmetiku?  

Určite áno. Nie každý krém dostatočne hydratuje. V zime by mali krémy, séra a toniká obsahovať väčší podiel tuku a vonkajší obal by mal tvoriť olej. Na pokožke zanecháva mastnejší film a bráni tak odparovaniu vlhkosti. Odporúčam používať výživné a regeneračné krémy. Vhodné sú prípravky pre citlivú pleť, ktoré obsahujú upokojujúce látky. Sú to napríklad zelený čaj, lecitín alebo extrakt z planktónu.  

Čo odporúčate ako podporu základnej dennej starostlivosti o pleť v zimných mesiacoch?

Kvalitný make-up. Určite sa do jeho nákupu oplatí investovať. Zloženie kvalitných make-upov je vysoko hydratačné a bohaté na minerály. Účinok ochranného zimného krému ešte znásobia. Netreba zabúdať ani na nočné krémy s prírodnými zložkami. Viažu vlhkosť v bunkách, ukladajú ich a udržiavajú aj na povrchu pleti. Tá potom vydrží celé hodiny svieža a pružná. 



Akú kozmetiku, či procedúry ponúkate svojim klientkám v zimnom odbobí?

Klientkám v našom salóne odporúčam na presušenú pokožku namáhanú mrazivými dňami  kozmetické ošetrenie, ktoré pleť zvláčni, zregeneruje a rozjasní. Overený mám intenzívne hydratačný program od SKEYNDOR POWER HYALURONIC alebo značku SYN CARE.  Obľúbené sú tiež hydratačné botoxové masky, ktoré dodajú pleti stratený objem aj bez ihiel. Tohtoročným hitom sú alginátové masky. Ich súčasťou je morská riasa Algi, ktorá rastie 
v morských vodách pozdĺž bretónskeho pobrežia. V tejto časti Francúzska ju nazývajú „chlieb mora“. Neobsahuje cholesterol, nemá tuk a poskytuje veľké množstvo vitamínov a minerálov.

Ako môžeme podporiť regeneráciu pleti v zime a po zimných mesiacoch?

Zdravo sa stravovať. Zahrnúť do jedálnička vitamíny, veľa ovocia a zeleniny, ale dopriať pleti hydratáciu aj z vnútra. Čo znamená dodržiavanie pitného režimu. Najlepšie v podobe čistej vody, minerálok, alebo bylinkových čajov. Samozrejme, veľa športovať a nepodceniť dostatok spánku. Stále však platí základné pravidlo, vybrať si krém podľa typu pleti a aspoň raz mesačne absolvovať jej čistenie.


 Foto a rozhovor: Lara Beauty, Bory Mall

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára