26. júla 2017

Aké hry vziať deťom na dovolenku?

Idete na dovolenku s deťmi? Pri plánovaní voľných dní s milovanými ratolesťami by sme asi nemali príliš očakávať, že budeme extra oddychovať. Deti sú neposedné a najmä hravé, treba ich neustále zabávať alebo im minimálne zábavu pripraviť. Napríklad pomocou hier. V poslednom období síce detský svet pohltila „spinnerománia“, existuje však stále množstvo iných super hier. Môžete sa pri nich spoločne s deťmi zabaviť, zasmiať a navyše pri nich vaši potomkovia získajú aj nové vedomosti.  Aké hry si teda zbaliť na dovolenku s deťmi? Máme pre vás rôzne tipy. Pripravte sa, zábava sa začína už počas cesty!



Klasika víťazí
Na dovolenku sú vždy ideálne rôzne cestovné verzie známych spoločenských hier. Ľahko ich dáte do tašky či batohu a cestou v dopravnom prostriedku ich zase bez problémov vybalíte. Obľúbené sú najmä vedomostné hry, ktoré zabavia celú posádku auta od malých až po veľkých. Cez leto víťazí jednoznačne klasika. Menšie detičky zabavíte hrami ako pexeso, Grabolo alebo Dobble. Sú to jednoduché hry, založené na pozornosti, pamäti, všímavosti a rýchlych reakciách detí. Ak chcete zabaviť celú rodinu, vhodné sú aj kartové hry.





Cestujeme autom
Ak sa rozhodnete ísť na dovolenku autom, je potrebné myslieť dopredu na zábavu detí. V tesnom priestore, bez možnosti  pohybu začnú byť  deti veľmi rýchlo nervózne a neposedné. Najmä ak sa cesta na dovolenku kvôli dopravných zápcham často predĺži aj na niekoľko hodín. Do auta odporúčame napríklad cestovnú hru Cars 3: Autá do auta - otázky a úlohy vhodné pre deti i celú posádku.  Super cestovná hra do auta je aj Krajina Mesto - verzia obľúbenej hry v kartovej podobe, kde symbol určuje tému kola a farba písmeno hľadaného slova.




Vedomosti hravou formou
Súčasný svet hier ponúka naozaj široký výber. Od úplne jednoduchých hier, pri ktorých netreba veľmi premýšľať až po tie trošku zložitejšie. Azda každý rodič ocení, ak sa jeho deti počas hry aj niečo naučia alebo nové dozvedia.  Ak máte aj vy radi vedomostné kvízy, skúste nimi zabaviť aj vaše deti. Vybrať si môžete napríklad z hier Príroda, Rozprávky, Abeceda, História, Matematika, Svet, Zvieratá. Zaujímavé sú aj Kvízy do vrecka - kartové kvízy z rôznych tematických okruhov.





Hľadáte niečo aktívnejšie?
Ak chcete svoje deti zabaviť ešte trochu viac aktívne, máme riešenie aj pre vás. Pri hre Uzly sa deti hravou formou naučia viazať početné množstvo uzlov. Pri prestávke počas cesty alebo na dovolenke môžu zase deti vyskúšať  „skákaciu“ hru Gummy Twist so skákacou gumou. Rozhýbať treba občas aj mozgové závity. Čo tak vyskúšať novinky od spoločnosti Dino? Napríklad hru Rébusy, ktorá pozostáva z 56 hádaniek a hlavolamov. Pokiaľ sa neviete v širokej ponuke hier zorientovať, radi vám poradia odborníci. Ak pred dovolenkou navštívite predajňu ALL TOYS , určite tu nájdete hru  vhodnú pre vek či povahu vášho dieťaťa.




Ošiaľ zvaný  „fidget spinner“
Tento malý kúsok plastu so zabudovaným gulôčkovým ložiskom doslova ovládol detský svet. V šikovných prstoch je mimoriadne vrtký a zábavný. Jednoduchá  a mimoriadne skladná hračka je určite vhodná aj na dovolenkové obdobie. Okrem detí veľakrát dokáže chytiť za srdce aj dospelých a preto to môže byť výborná zábava pre celú rodinu. Ak sa chcete inšpirovať či pozrieť čo všetko táto malá vecička dokáže, nenechajte si ujsť jedinečnú „Spinneriádu“ v sobotu 29. júla v popoludňajších hodinách v Bory Mall. Okrem súťaží vo viacerých disciplínach budú súčasťou akcie aj dielne, kde sa môžete naučiť vyrobiť si nový spinner celkom sami. Pri troche tréningu vám určite tento originálny vynález spríjemní aj vašu dovolenku či voľné letné dni.  


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára