18. februára 2016

AK LEN JEDNU KABELKU, TAK URČITE CROSSBODY!

Sú tu už desaťročia, ale v posledných dvoch rokoch sa tešia extrémnej popularite. Reč je o kabelkách s dlhým remeňom, ktoré sú ultra populárne nielen medzi fashionistkami, ale i medzi bežnými ženami.

Názov “crossbody” pochádza z anglických slov cross (prekrížiť) a body (telo), ktorý sa nedávno ujal i u nás, keďže slovenčina nemá na tento typ kabelky špecifický názov. Hviezdy či známe blogerky si ju obľúbili nielen z módneho, ale hlavne praktického hľadiska. S ňou máte všetky potrebné veci po ruke, ale hlavne máte obe ruky voľné, čiže môžete jednou telefonovať a druhou prezerať veci na vešiaku v obchode. Ocenia ju i mamičky s mladými deťmi, ktoré chcú mať osobné veci vždy pri sebe a zároveň mať obe ruky voľné na manipuláciu s dieťaťom.
 Na módnej scéne je naozaj neskutočne dlho, no ešte pár rokov dozadu sa nosila výsadne na pleci. Kopírovala ľavú alebo pravú stranu tela a končila v oblasti bokov. Dnešná verzia týchto chic kabeliek sa nosí zásadne krížom cez telo, sú o niečo kratšie (tesne nad bokmi, niekedy dokonca siahajú tesne pod pás).
Nosia sa buď vo farbe, ktorá komplementuje celkový outfit, alebo v kontrasnej. HItom sú i vzorované - práve tie dokážu dodať celkovému vhľadu pomyslenú čerešničku na torte.

TIP:
Ultra trendovo budete pôsobiť vtedy, keď si ju prehodíte krížom cez telo a na ňu si na plecia zavesíte či oblećiete kabát alebo koženú bundu. Vtedy dáte všetkým najavo, že máte trendy v malíčku!


V Bory Mall nájdete tieto trendy kúsky:


Pripravila Jana Tomas / Janatini

Zdroj: pinterest, archív značiek

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára