2. septembra 2016

5 tipov, ako zvládnuť začiatok školského roka

Hurá do školy, prázdniny sa skončili! Že vy ste žiadne nemali? No áno –  ste matka a prázdniny sú predsa pre deti. Po dvoch mesiacoch opäť zasadnú do školských lavíc a vy budete musieť s nimi zvládnuť návrat k povinnostiam. Všetko sa vráti do starých koľají, nebudete musieť každý deň vymýšľať program pre vaše úžasné hyperaktívne dieťa a naháňať starú mamu, nech ho postráži. Zabudnete na starosti, čo je s vaším nezbedníkom, budete vedieť, že pani učiteľka sa o neho už postará. Ak vaše dieťa miluje školu, gratulujeme, ak nie - dáme vám pár tipov, čo nepodceniť.   



1.       Motivujte dieťa do školy 
Komu by sa chcelo namiesto výletov, stanovania na dvore, či zábavy v aquaparku chodiť do školy a učiť sa počítať? Motivujte dieťa, že aj po prázdninách bude veselo. Nové krúžky, úžasná pani učiteľka a starí spolužiaci, ktorí budú s nadšením počúvať ostatné detské príhody. Ak nepomôže ani to, odmeňte ho za prvú jednotku drobnosťou, kúpte mu čokoládu alebo ho vezmite na wafle napríklad do La Maison des Waffles v Bory Mall.

2.       Vyzbrojte ho školskými pomôckami 
Nie je to len tak, prísť do školy. Každý rok nové zošity, farbičky, perá či  ceruzky – veď to poznáte. Ak by aj nejaké z minulého roka ostali, už dávno sú stratené pod posteľou alebo zabudnuté v školskej skrinke. Tip pre vás znie – myslite na to dopredu a nenakupujte tieto pomôcky v potravinách. Väčšinou sú tam drahšie a čas aj tak neušetríte, rady nakupujúcich siahajú až ku pečivu. Skúste to napríklad v TITI papiernictve v Boroch, kde môžete zároveň vyhrať skvelé detské ceny v súťaži.

3.       Nakúpte školákovi jesenné oblečenie
Deti rastú ako z vody, každý rok sú o čosi vyššie a potrebujú nové oblečenie. To však nie je vždy najlacnejšia záležitosť, preto vám poradíme – sledujte web Bory Mall, kde v kategórií ZĽAVY V OBCHODOCH nájdete info, kde sa dá nakúpiť lacnejšie.

4.       Zapíšte si nové povinnosti 

Máte zastrúhanú ceruzku? Tak poďme na to! Poznačte si nový rozvrh, všetky voľno-časové krúžky, ale aj povinné školské aktivity a nezabudnite na najbližšie rodičovské združenie. Nie je nič lepšie, ako mať všetko v notese alebo diári a predísť tak zbytočnému stresu. Urobte si v tom poriadok, skúste Google kalendár, poznámky v mobile a mamičky, milujúce vôňu papiera, zožeňte si klasický diár na napríklad v Panta Rhei.

5.       Relaxujte 

Na záver – oddýchnite si. Doprajte si šálku kvalitného zeleného čaju alebo čerstvo pomletej kávy a vychutnajte si pohľad na vaše krásne, šikovné dieťa. Veď v tom spočíva čaro života, v rodine, ktorá je pre vás všetkým.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára