19. septembra 2016

Naštartujte svoj deň správne

To, ako sa správame tesne po zobudení nás ovplyvní na celý deň. Čo robiť, aby vám energia vydržala až do večera a vy ste bez problémov zvládli všetky svoje povinnosti? Základom je kvalitný spánok a zdravá strava. Aký je to však kvalitný spánok,  aké potraviny sú tie správne a čo ešte môžete urobiť navyše sa dozviete v tomto článku.

Spánok
Veľmi dôležité je spať toľko hodín, koľko si vaše telo pýta. Štandardne uvádzaných osem hodín, totiž nemusí platiť pre každého. Aký čas potrebujete zistite, len tak, že si to odsledujete. Strávili ste v posteli šesť hodín a cítite sa fit? Tak počúvajte svoj organizmus a doprajte mu presne to, čo potrebuje.

Raňajky
Stavte na zdravie. Vyskúšajte ovocie a zeleninu alebo poctivo hustý grécky jogurt. Chutný smoothie dosiahnete napríklad zmiešaním pomaranča, cvikly, jablka a mäty. Zmiešajte si čokoľvek, hlavne nech vám chutí a cítite sa fresh. Ak milujete kávu, pozor – nepite ju na prázdny žalúdok, spôsobíte si viac škody ako osohu a nič nie je horšie ako bolesť brucha už od rána. Tip – navštívte Smooot Bory Mall a ochutnajte novinky plné vitamínov.

Pohyb
Cvičte. Je na vás, či vám vyhovuje ranná rozcvička doma pri otvorenom okne ešte v pyžame alebo radšej skočíte do fitka a nasajete športovú atmosféru. Ak máte ráno dostatok času alebo vám nevadí privstať si, zastavte sa v Goleme v Bory Mall, kde nájdete novo rozšírenú cvičiacu plochu a dobrú náladu. V prípade, že uprednostňujete vlastnú obývačku pustite si nejakú energickú hudbu a vykročte z domu s úsmevom.

Nápoj bohov
Vedeli ste, že už starí Inkovia poznali účinky dobre pripraveného čaju? Zalejte si napríklad zelený naštartujte sa. Ak si chcete nechať poradiť, navštívte predajňu OXALIS v Bory Mall, kde sú čaje od výmyslu sveta. Milujte kávu? Pripravte si ju pomocou frenchpress prístroja, ktorá vám oddelí zrnká od čarovného moku a vychutnajte si jej horkú chuť. Možnosťou je aj horúce kakao, ktoré zbožňovali už najstarší Mayovia. Najdôležitejšie však je vykročiť tou správnou nohou a zbytočne sa nemračiť!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára