29. decembra 2016

Prekvapte silvestrovskými drinkami.

Vyskúšajte tieto!


Či už chystáte silvestrovskú oslavu alebo len polnočný prípitok, špeciálnym novoročným drinkom nič nepokazíte. Staviť môžete na šampanské, kvalitné víno alebo originálny koktejl, ktorý pripravíte podľa našich receptov. Nový rok treba predsa privítať tak, ako sa patrí!

Cosmopolitan

Už v kultovom seriáli Sex v meste vedeli, čo je dobré. Cosmopolitan nikdy nesklame a tak dobre chutí! Pripravte si ho na Silvestra a vaše priateľky sa určite potešia. Budete potrebovať:
  
4 cl vodky
4 cl Cointeau (ovocný likér vyrábaný z kôry horkých a sladkých pomarančov)
2 cl brusnicového džúsu
šťavu z limetky
koktejlový pohár

Suroviny zmiešajte a premiešajte s drveným ľadom v šejkri. Na záver nápoj ozdobte kôrou z limetky.



Silvestrovský punč

Základom dobrého punču sú správne ingrediencie. Receptov na jeho prípravu je viac, my však na oslavu nového roka odporúčame tento:

½ červeného vína (Frankovka modrá)
1 pohár silného čierneho čaju
4 cl rumu (možno použiť aj iný alkohol, napríklad vodku)
100g trstinového cukru
za hrsť malín
citrónová kôra

Víno varíme spolu s cukrom a citrónovou kôrou. Keď začne vrieť, prilejeme rum spolu s čajom a prisypeme maliny. Citrónovú kôru vyberieme. Nápoj podávame horúci spolu s malinami.



Medové mojito s uhorkou

Máme však niečo aj pre tých, čo si strážia kalórie a na zdravom stravovaní si dajú záležať. Toto mojito si môžete dopriať aj bez výčitiek a chutiť bude rovnako dobre. Odľahčite si obľúbený nápoj o zbytočné cukry a začnite nový rok zdravšie! Potrebujete:

1 cl vodky
1,4 cl limetkovej šťavy
2 cl ľadového zeleného čaju
1 lyžicu medu
2 plátky šalátovej uhorky
pár lístkov mäty

Zmiešajte všetko spolu, premiešajte v šejkri a nalejte so pohára s drveným ľadom  a mätou. Na záver ozdobte limetkou a vychutnávajte si váš svieži drink.




Banánový koktejl

Aby ste však urobili radosť aj deťom, naučíme vás pripraviť sladkú banánovú pochúťku. Použite 250 ml kokosového mlieka, 1 banán, 30 g mandlí a trošku medu na dochutenie. Zmixujte a posypte postrúhanou čokoládu. Pohár ozdobte kolieskom banána alebo lístkom mäty.


Urobte vašich hosťom či najbližším radosť a užite si príjemné spoločné chvíle  – veď ako na Nový rok, tak po celý rok.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára