15. novembra 2017

Praktický manuál: Ako zažiariť a nestrápniť sa na večierku.

Aby ste zažiarili na večierku, nestačí  len zvoliť vhodné oblečenie a postarať sa o pleť a vlasy. Tajomstvo úspechu spočíva aj v niečom inom.

Spoločenské šaty
Pri výbere šiat by ste mali myslieť na typ spoločenskej udalosti, na akú sa chystáte. Luxusná róba je vhodná na slávnostné príležitosti ako svadby, plesy a podobne.  Ak siahnete po „koktejlkach“, rozsvietite každú párty. V prípade, že sa so šatami veľmi nekamarátite, môžete sa obliecť do štýlu pánsky chic, ktorý vyznáva práve nohavice, sako a košeľu.

Zdroj: Elis
Topánky
K večernej róbe si môžete obuť lodičky s otvorenou špičkou alebo remienkové sandále. Zvoľte pančušky bledšej farby, ako sú vaše topánky. Čo však na nohy, keď sa chystáte na párty a vonku vládne chladné hmlisté počasie a v lodičkách prežijete len veľmi ťažko? V tomto prípade sú riešením aj členkové čižmičky doplnené vzorovanými pančuchami. Pozor! Tie sú však neprípustné k večernej róbe. Môžete nimi doplniť šaty v dĺžke po kolená alebo kratšie. Celkovo základom je, aby vám topánky sedeli ako uliate a aby ste sa v nich cítili pohodlne. 



Doplnky
K vášmu outfitu nezabudnite doladiť zaujímavé doplnky. Ak sú vaše šaty jemné, môžete použiť výraznejšie šperky a naopak, ak máte výrazné šaty, siahnite po jemnejších doplnkoch. Výstrednosti sa medze nekladú, avšak myslite na to, že menej je niekedy viac. Dnes sú in kabelky z dvoch protipólov. Na jednej strane sa nosia minimalistické línie v trendových farbách a na strane druhej zdobené kabelky skôr menších formátov inšpirované folkovými, komixovými alebo honosnými dekoratívnymi motívmi. Najviac zaujmete s trendy vyšperkovanou kabelkou s výšivkou alebo aplikáciami. Na čo si treba ale dať pozor je, aby ladila s vašou postavou, outfitom, topánkami a celkovým lookom.

Zdroj: Emporium Designers

Vlasy
Upútať pozornosť môžete aj zaujímavým účesom. Že neviete, ako na to? Skúste pre túto špeciálnu príležitosť zájsť pre rady k vlasovej špecialistke a vytvoríte spolu účes, ktorý dotvorí kúzlo vášho zovňajšku.  Vlasy môžete vyčesať do výčesu, vyfúkať a natočiť či dokonca zapliesť do rôznych vrkočov a použiť vlasové doplnky. Veľmi aktuálnymi sú najrôznejšie čelenky – od subtílnych až po dekadentne opulentné.



Pleť
Na čo by dámy nemali zabúdať je, že make-up by mal podtrhnúť to, čo je na nich krásne a nemali by sa pod jeho nánosom stať inou ženou. Každá žena by sa mala o seba starať a základom pekného make-upu by mala byť svieža a zdravá pleť. Ak máte problémy s pleťou, nebojte sa zveriť do rúk špecialistom ako sú dermatológovia či odborníci na správne stravovanie / životný štýl. Pleť odráža často to, ako žijeme, ako sa stravujeme, koľko spíme, ako často pijeme alkohol alebo fajčíme cigarety a pod.











Zdroj: Manufaktura


Vyvarujte sa
Dajte si tiež záležať pri výbere správnej spodnej bielizne - nie je nič horšie, ako jej obrysy pri príliš obtiahnutých spoločenských šatách. Zabudnite tiež na neupravené nechty a doma nechajte aj lacno vyzerajúcu bižutériu či hodinky. Môžete byť tip-top, ale vaše správanie vás prezradí. Spoločenské večierky vyžadujú špeciálnu etiketu, podľa ktorej by ste sa mali správať. Na bežnej párty si však môžete dovoliť o pohárik na viac a „ruka hore“ vám niekedy pomôže zabudnúť na bežné starosti. Ak budete mať vkusné, elegantné či sexi koktejlové šaty, k tomu krásne doplnky a „správanie na dámu“, určite budete za hviezdu :-). 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára