9. augusta 2016

5 trendov v letnom cestovaní

Radi cestujete? Máme pre vás pár tipov kam sa vybrať na zaujímavú dovolenku. Exotika, história či krásne pláže sú to, čo hľadáme najčastejšie. Časy, keď sme sa všetci stretli na jednej pláži v Chorvátsku sú preč, dnes sme ochotní minúť viac a cestovať ďalej, avšak očakávame vyššiu kvalitu služieb a jedinečné zážitky. Poradíme vám, kde sa s nudou nestretnete, ba čo viac, predstavíme vám miesta, do ktorých sa zamilujete!

 Bali. Indonézsky ostrov je známy sochárstvom, maľbami, spracovaním kože a kovu, či tradičným tancom Kecak. Prečo by ste ho mali aspoň raz v živote navštíviť je nádherný západ slnka, jaskyne priamo na pláži a autentické hinduistické chrámy. Na severe Bali objavíte sopky, pláže s čiernym pieskom a pokoj od turistov či obchodníkov. Juhozápad ostrova patrí zábave a surfovaniu, východ je známy nádhernými miestami na potápanie a pre stred ostrova je typická „klíma“ kultúry s ryžovými poliami, remeselníkmi a galériami.


Raj ležiaci v indickom oceáne na východom pobreží Afriky, inak nazývaný aj „Ostrov korenia“, Zanzibar je obľúbený pre nekonečné more a tie najbelšie pláže. Atmosféru exotiky dotvárajú pestovateľské farmy rozvoniavajúce klinčekom, či škoricou a sladučkým ovocím. Okrem koralových útesov a prívetivých domácich, tu môžete naraziť na kamenné mestečko, Stone Town, ktoré je vraj jediným fungujúcim starobylým mestom v tejto oblasti. Iným prekvapením môže byť hĺbka vody, ktorá sa prílivom a odlivom značne mení a vy tak v jednom okamihu sledujete výjavy, za ktorými by ste sa na iných miestach museli potápať.


 Iným príbehom je Albánsko. Slabo rozvinutá krajina v juhovýchodnej Európe na Balkánskom polostrove má za sebou neslávnu históriu. Čo však môže túto krajinu presláviť, sú čisté pláže a možnosti horskej turistiky. Nedotknutá príroda tvorená prevažne horami a nízky počet turistov zaručuje, že si v Albánsku oddýchnete. Tým, že táto destinácia zatiaľ nie je poznačená návalmi dovolenkárov sa tu držia nízke ceny, čo je ďalším dôvodom na návštevu. Albánsko so svojou „riviérou“ obklopenou Jadranským morom vraj pripomína Taliansko a množstvo národných parkov či jazier sú ďalšími dôvodmi, prečo sa toto leto vybrať práve tam.

Srí Lanka, ktorú nájdeme na ostrove Cejlón v južnej Ázii sa pýši vzácnymi kameňmi, bujnou vegetáciou, aromatickými čajmi a fascinujúcim miešaním rôznych kultúr. Jediným veľkým mestom je hlavné mesto Kolombo, odkiaľ si okrem vzácnych drevených masiek môžete odniesť aj drahokam, hodváb, či staré poštové známky. Vybrať si môžete z luxusných rezortov zdobených ručne robenými mozaikami alebo menších hotelov v štýle anglického kolonializmu. Jazdu na slonovi, meditáciu či obhliadku budhistických a hinduistických chrámov si dohodnete v angličtine. Toto miesto pre vás odkryje starovekú kultúru, exotickú faunu a neobvyklú chuť výrazne korenistých pokrmov.

 Posledným tipom je Vietnam. Táto tajomná  poľnohospodárska krajina, ktorú poznáme ako bojisko z 20. Rokov, je dnes vyhľadávaná pre krásne pláže, množstvo zaujímavých festivalov a kultúru ovplyvnenú Čínou a Indiou. Krajina, ktorá je druhým najväčším exportérom ryže na svete, je plná motocyklov, ľadového čaju podávaného v každej reštaurácii a rôznych omáčok pridávaných všade. Sedem pamiatok svetového dedičstva UNESCO, vápencové skaly, jedinečnosť architektúry a to, že Thajsko je plné turistov naznačuje, že aj táto destinácia môže byť trendom tohto leta v cestovaní.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára