6. apríla 2016

AKO SI VYBRAŤ SPRÁVNE DŽÍNSY

Nosíme ich takmer denne a každý z nás ich miluje. Existujú v rôznych farbách a strihoch, čo môže viesť k veľkej dileme, ktoré sú tie pravé. Nevzdávajte sa, určite ich nájdete!

Ak ste ešte nenašli strih, ktorý by vám dokonale sadol, tak ste nevyskúšali dostatočné množstvo džínsov. Aj pri denimkách môžeme hovoriť o trendoch, nie sú však až také markantné, ako pri iných typoch oblečenia. Pre každého existuje pár, ktorý mu sadne ako uliaty, stačí sa riadiť niekoľkými pravidlami.

VEĽKOSŤ
Pozrite sa na seba kritickým očkom a ujasnite si svoju skutočnú veľkosť. Kupovať rifle v štýle “ja do nich schudnem” je hlúposť, ale zase nemali by byť ani príliš voľné. Ak sú na dopnutie tak akurát, či možno až trochu tesné, tak to má byť. Majú totiž tendenciu sa roztiahnuť až o jedno celé číslo.

STRIH
Ak máte širšie boky, zabudnite na “slimky”, pre vás sú skôr úzke džínsy s rozšíreným spodkom. Zvonové nohavice sú naspäť v móde a vedia vytvarovať krásnu ženskú postavu a najlepšie vyzerajú s opätkami. Chlapčenské typy postáv si môžu dovoliť voľnejšie strihy, dokonca a vysoké dámy by si mali dávať pozor na vysoký pás. Ten je síce momentálne veľmi v kurze, vám však vie narobiť viac škody ako úžitku. Aboslútnym tabu by mali byť rifle s nízkym pudlom, tie ešte nikdy žiadnej postave nepolichotili.

FARBA
S tmavomodrými denimkami idete vždy na istotu. Zoštíhlia, predĺžia a hodia sa takmer nakaždú príležitosť, hoci aj na rande. Bledé typy džínsoviny sú fajn, ale len na štíhlejších postavách. Vyšúchané miesta a efekt “obnosenia” je už dávno pasé a vie urobiť s postavou veľa škody. Stavte radšej na klasiku a ozdobám a flitrom sa radšej vyhnite tiež.

DĹŽKA
Ak ste nižšej postavy, siahnite po džínsoch s vyšším pásom a dĺžkou po členky, alebo do polovice opätku. Vyhýbajte sa bedrovým a skráteným strihom. Vysoké dámy si zase môžu dovoliť aj kratšie strihy.

SPRÁVNE KRIVKY
Dźínsy vám na zadočku musia presne sadnúť. Ak sú vačšie, budú na vás visieť a ak menšie, budú vám trčať pneumatiky. Ak máte skôr chlapčenký typ postavy, siahnite po rifliach s väčšími vreckami a ďalej od seba, vytvoria vám ženskejšie krivky. Pri okrúhlejšom pozadí voľte vrecká blízko seba, ktoré vás zase opticky zúžia.

DOBRÝ POCIT
Ak nájdete pár, ktorý vám síce zúži postavu, ale necítite sa v ňom pohodlne, nechoďte do toho. Hľadajte ďalej!



Autor: JT
Foto: Pinterest, archív značiek

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára