22. apríla 2016

Vdýchnite nový život starým veciam

A je to tu! Jarné upratovanie. Chystáte sa vyhodiť kopu nepotrebných, starých, vyslúžilých vecí? Skúste sa však pred definitívnym potvrdením ich beznádejnej nepotrebnosti zamyslieť, či vám ešte predsa len nemôžu poslúžiť. Návody na to, ako si vyrobiť pár DIY vecí nájdete aj v našom blogu. Inšpirovali sme sa na podujatiach Recyklujeme hravo!

Apropo, DIY? Stretli ste sa už s týmto pojmom? Mnohí z nás určite áno, ale určite je veľa ľudí, ktorým táto skratka veľa nehovorí. Čo znamená? DIY – z angličtiny „Do It Yourself!“ - znamená „Urob si sám!“ alebo „Vyrob si!“. Je to oprava, úprava, či prerobenie predmetu vlastnou kreatívnou myšlienkou. A ak použijete materiály, či predmety, ktoré už doslúžili, poteší vás to ešte viac. Ich kreatívna resuscitácia vytvorí skvelý darček pre vašich blízkych, či užitočnú pomôcku do domácnosti.

Ak vlastníte pár šikovných rúk a máte chuť sa realizovať, môžete si vyrobiť napríklad zaujímavé črepníky. Populárne sú kvetináče oblepené maličkými kamienkami, lastúrami alebo mozaikou, tiež  vyzdobené servítkovou technikou, oblepením látkou, špagátikom alebo jednoducho pomaľované farbou. Kreatívne inšpirácie do exteriéru ponúkajú staré nepotrebné gumáky, či ťažké kožené baganče alebo plastové fľaše, ale aj starý nepotrebný bicykel.


Foto: Hravo recyklovali hlavne malí výmyselníci. Ich výtvory ocenili návštevníci na špeciálnej
recyklo výstave

Kde jeden príbeh končí, druhý začína. A jeho tvorcom ste vy. Určite získate skvelý pocit, keď si vyrobíte sami, vlastným úsilím a kreatívnym prístupom zaujímavý výrobok. Na pravidelnej akcii Recyklujeme hravo! v  Bory Mall sme vytvorili priestor pre tvorbu vlastných výrobkov malým aj veľkým výmyselníkom a kutilom. A ako to dopadlo? Skvelo! 

Pripravili: Bory Mall
Zdroj: 123RF


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára