23. apríla 2016

JARNÝ DETOX: 7 TIPOV AKO NAŠTARTOVAŤ SVOJE TELO!


Jar je tu a s jej príchodom by sme nemali podceniť ani našu kondíciu a zdravie. Odborníci sa zhodujú na tom, že začiatok jarných mesiacov je ideálnym obdobím na očistu organizmu od toxínov, ktoré sa v ňom cez zimu nahromadili. Počas zimných mesiacov máme tendencie zatvoriť dvere pred nepríjemným počasím a leňošiť na gauči pred telkou s rôznymi dobrotami, ktoré nie sú z kategórie light, či racio. Menej pohybu spôsobuje, že sa z nášho tela pomalšie vyplavujú toxíny, čo môže viesť
k tomu, že sa na jar cítime unavení, malátni a celkovo máme menej energie.

Jarný detox je super voľbou na prinavrátenie sviežosti a energie nášmu telu. Ak ste si teraz predstavili zákerné diéty, či kruté odriekania, zabudnite! Tu je zopár tipov, ako jednoducho a bez trápenia zatočiť s toxínmi.


1.       Pite viac vody. Začnite každý deň s pohárom čistej vody. Naštartuje váš organizmus, pripraví ho na trávenie a hydratuje pokožku. Neuškodí, keď si doprajete extra pohár vody aj pred spaním.

2.       Jedzte viac zeleniny a ovocia. Zelenina a ovocie sú plné vitamínov, minerálov, vlákniny a iných fytozlúčenín, ktoré zlepšia váš metabolizmus. Ak nie ste ich veľkým fanúšikom, nevadí. Skúste smoothie! Uvidíte, že si túto zdravú pochúťku zamilujete.


3.       Nadopujte sa zdravými vecami. Ovsené vločky, hnedá ryža, šošovica, fazuľa, tofu, prírodný jogurt, sója, mandľové a ryžové mlieko, zelený a bylinkový čaj, agávový sirup a pod. Nielenže sú tieto suroviny ultra zdravé, ale urýchľujú aj detoxikačný proces.

  
4.       Zapoťte sa! Zimné bundy sme úspešne odložili, preto je čas vyjsť von a trochu sa rozhýbať. Behajte,  bicyklujte sa, vyberte sa na jogu, pilates, do posilňovne alebo sa poprechádzajte. Nezabudnite na to, že ak sa zapotíte, zbavíte tým telo toxínov a ako bonus mu dodáte kopec endorfínov. 


5.       Prečistite si myseľ. Negatívne emócie sú nanič! Zbavte sa stresu a robte veci, ktoré vás robia šťastnými. Trávte viac času s rodinou a známymi, meditujte, čítajte knihy, zaskočte do kina, seďte na slniečku alebo si vyhraďte čas iba pre vás. Je to vo vašich rukách.

6.       Choďte spať skôr. Odpočinok je kľúčom k detoxikácii. Naše telo si počas spánku oddýchne a zregeneruje sa. Ak máte problém zaspať, skúste kamilkový čaj.
  
7.       Vytvorte si pravidlo. Neexistuje oficiálna dĺžka detoxu. Odborníci odporúčajú vydržať v rozmedzí 10-21 dní. Ak ste v tomto nováčik, netrápte sa. Zvoľte si dĺžku vášho jarného detoxu sami a skúste vydržať.

Príďte do Bory Mall a v našich prevádzkach zameraných na zdravie, krásu, relax a gastronómiu sa dozviete viac nielen o zdravom životnom štýle. :)

1 komentár:

  1. mne pomohla nastartovat detox esencia detox bio-bachovky a pomaha mi startovat zdravy rezim pravidelne a k tomu uz len upravujem stravu

    OdpovedaťOdstrániť