24. mája 2017

Prírodné afrodiziakum? Prebuďte svoju túžbu skvelým jedlom!   


Asi pre nikoho nie je veľkou záhadou, odkiaľ pochádza známe slovo „afrodiziakum.“ Za svoj názov vďačí gréckej bohyni lásky Afrodite, o ktorej nadpozemskej kráse a milostných tajomstvách sa rozprávali mnohé legendy. Už Afrodita vedela, že láska prechádza žalúdkom a svojim milencom podávala rôzne lahôdky, ktoré v nich prebúdzali túžbu.   



  
Už stáročia sa tak traduje, že chutné jedlo posilňuje vášeň. Či už je to z „vedeckého“ hľadiska pravda alebo nie, po dobrej kvalitnej večeri podávanej s úsmevom a láskou často krát dostaneme chuť na vášnivý „dezert.“ Prírodné afrodiziakum by tak malo v prvom rade pomôcť odbúrať zábrany bez toho, aby sa človek cítil omámený. A to príjemne strávený večer pri dobrom jedle napĺňa do bodky!




Medzi azda najznámejšie afrodiziaká patria šampanské a jahody, ustrice, červené víno, čokoláda či med. Nič vás nepripraví na vášnivú noc lepšie ako pohárik vychladeného šampanského a v kombinácii s jahodami, ktorými sa milenci vzájomne kŕmia – nemá to chybu, však? Podobne je na tom med vo forme medoviny. Kto by nepoznal tzv. medové týždne, v histórii bola práve medovina nápojom novomanželov. A aké sú klasické afrodiziaká podľa šéfkuchára vychýrenej reštaurácie EDO-KIN Romana Kukumberga? „Určite by som spomenul mušle svätého Jakuba, ustrice ale aj pravú čokoláda, čili a zázvor, ktoré povzbudzujú zmysly. Ale hovorí sa, že všetko čo je dobré pre vaše srdce sa dá spojiť s afrodiziakom. Ľahké alkoholické nápoje ako je víno a šampanské sa tiež považujú za afrodiziakum, ale pri tomto treba trafiť to správne množstvo.




Aké sú však ďalšie, menej známe afrodiziaká? Pokiaľ chcete obohatiť svoj milostný život, nemali by ste sa vyhýbať rastline pochádzajúcej z ďalekého Orientu – chrenu. Medzi jeho vášnivých konzumentov patria najmä Francúzi a nie nadarmo sa o nich hovorí ako o vychýrených milencoch. Medzi silné afrodiziaká patria koreniny ako škorica, vanilka, rozmarín, mäta, čili - sú chutné, voňajú (čo je pri afrodiziakách jedna z najdôležitejších vecí) a obsahujú veľa zdraviu prospešných látok. 




Málokto však vie, že medzi afrodiaziaká patrí aj špargľa, zeler, ďatle, banány a aj káva. Tá má najsilnejšie účinky ohľadne chuti na sex najmä na mužov, ktorí kávu nepijú pravidelne. Ďalším z nich je avokádo. „O avokáde už starí Aztékovia tvrdili, že patrí medzi afrodiziaká. Volali ho Ahuacuatl, čo v preklade znamená – semenníkový strom. Rozprávka z knihy Tisíc a jedna noc rozpráva príbeh obchodníka, ktorý bol bezdetný 40 rokov a jeho plodnosť sa prejavila až po zjedení koriandru,“ prezradil Roman Kukumberg. A aký sú jeho top tipy? „Ideálne je zájsť si na skvelé jedlo s partnerom a nechať sa unášať atmosférou. Plody mora, sushi alebo čerstvé ustrice, k tomu champagne extra dry v kvalitnom podniku s dobrou obsluhou a príjemnou atmosférou, to rozhorí každé srdce.“ Prebuďte aj vy svoju túžbu v sushi reštaurácii EDO-KIN v Bory Mall a určite neoľutujete!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára