31. mája 2017

Trendy leta – aké sú TOP dovolenkové destinácie na rok 2017?


Španielsko? Chorvátsko? Egypt? Grécko? Máte svoju obľúbenú dovolenkovú destináciu, kam chodíte pravidelne? V tom prípade asi máte jasno v tom, kam pôjdete aj toto leto na zaslúžený oddych.  Alebo máte radi zmenu a radšej sa necháte zlákať najnovšími „trendami“ či odporúčaniami cestovných kancelárií? Ponúk je nesmierne veľa, treba si preto vybrať tu správnu. Na dovolenke chceme predsa oddychovať , hodiť za hlavu starosti bežného dňa. Letná dovolenka pri mori je totiž pre mnohých z nás dlho očakávaná a zaslúžená odmena. Leto sa nezadržateľne blíži, kam vyraziť a svoju dovolenku si náležite vychutnať, vám teraz radi poradíme.   




Medzi tradičné európske destinácie Slovákov patria v lete Španielsko, Bulharsko, Grécko, Taliansko a Chorvátsko. Inak  tomu nebude ani tento rok. Španielsko a Grécko nás láka na nádherné pláže a množstvo historických pamiatok, Taliansko má oboje a k tomu neopakovateľnú atmosféru, skvelú kuchyňu a príjemných ľudí. Do Chorvátska to máme najbližšie a tak Jadranské more často považujeme za svoje „domáce letovisko.“  Pri dovolenke do Bulharska je rozhodujúca  zase výhodná cena. Pri porovnaní pomeru kvality ponúkaných služieb a ceny, určite stojí táto destináciu za vyskúšanie.


Trendy sa oproti minulému roku priveľmi nezmenili,“ hovorí riaditeľka cestovnej kancelárie Neckermann Eva Bohunická. Mnohí Slováci sú pri výbere dovolenky konzervatívni, vyhľadávajú rovnaké krajiny prakticky každý rok a radi sa tam vracajú. „Je to hlavne kvôli dobrým podmienkam a vzdialenosti, “ pokračuje Eva Bohunická. Tradičné dovolenkové destinácie sa mierne zmenili iba kvôli aktuálnej situácii či podmienkam vo svete a v Európe. „Z obľúbenej skupiny krajín napríklad vypadlo v minulosti veľmi obľúbené Turecko. Je to samozrejme hlavne kvôli bezpečnosti.“

Ak vás láka exotická dovolenka mimo Európy, navštívte Karibik. „Karibské ostrovy sú vždy dobrá voľba, najmä Dominikánska republika,“ radí Eva Bohunická. Pri exotike však nesmieme zabudnúť ani na Indický oceán a jeho ostrovy Maurícius a Maledivy. Nájdete tam hotový raj na zemi, kam sa navyše dostanete pomerne ľahko priamymi letmi z Viedne. Ak chcete spojiť pobyt pri mori aj s „poznávačkou“, odporúčame navštíviť stále bohom zabudnutú Kubu.


A ktorú destináciu odporúča Eva Bohunická najviac? „Záleží samozrejme na vkuse klienta. Pokiaľ do toho vnesiem osobný názor, ako aj názor mojich kolegov, tak jednoznačne odporúčame Španielsko alebo Kanárske ostrovy. Všade nájdete zaujímavú kultúru, históriu, prírodu, je tu politická stabilita, výborná strava,  aj pre  mimoriadne náročných gurmánov.“ Zastavte sa v Bory Mall a vyberte si tú správnu dovolenku. Okrem cestovnej kancelárie Neckermann u nás nájdete aj Satur, Firotour a špecialistu na exotiku Magic travel.   

No a čo všetko si zbaliť na dovolenku? Užitočné je urobiť  si zoznam vecí v predstihu. Do kufra najskôr vkladajte väčšie kusy oblečenia a priestor vypĺňajte napríklad bielizňou. Určite si zaobstarajte pevný kufor, pri leteckom presune vám ten „obyčajný“ nemusí vydržať. Okrem oblečenia nezabudnite na doklady ako občiansky preukaz, pas, preukaz poistenca, cestovné poistenie, voucher, či letenky. Odporúčame si pre prípad straty dokladov urobiť ich fotokópie. Môžete si ich dať aj na internetové úložisko, odtiaľ  si ich môžete po pripojení na internet vytlačiť z ktoréhokoľvek miesta na svete. Batožinu si vždy označte štítkom s menom a adresou. Prajeme príjemnú dovolenku!     

2 komentáre:

  1. Parádny článok, vďaka za inšpiráciu. ;) A skvelé fotky, zaujímalo by ma, či boli fotené mobilom?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme za pozitívny feedback :) Fotky sú fotené profesionálnymi fotografmi :)

      Odstrániť