21. decembra 2017

Najlepšia a najzdravšia vianočná kapustnica: Máme recept!

V každej rodine má kapustnica jedinečnú chuť a tajomstvo receptu sa často prenáša z pokolenia na pokolenie. My sme pre vás získali overený recept, ako pripraviť tú najlepšiu kapustnicu, na ktorú budete ešte dlho spomínať. Navyše prospeje zdraviu všetkým členom vašej rodiny. Aké je tajomstvo tohto receptu?




Zdravá bomba
Kapustnica má obrovské množstvo vitamínu C a pridať do nej môžete aj ďalšie zdravé ingrediencie ako sú sušené slivky, rímska rasca a liečivé huby shiitake. Shiitake (húževnatec jedlý) si v Japonsku, Kórei a Číne už viac ako 1000 rokov cenia ako mimoriadne účinný doplnok stravy pri posilňovaní imunity a v boji s viacerými chorobami.  

Shiitake – zázračné účinky
Huby shitake sú mimoriadne užitočné pri chorobách horných dýchacích ciest, liečbe vysokého krvného tlaku a znižovaní cholesterolu. Pomáhajú pri žalúdočných problémoch a vredoch, bolestiach kĺbov a ochoreniach pečene. Dokonca sú aj výbornou pomocou pri stresovej záťaži a vyčerpanosti. Hotový zázrak na predvianočný zhon! Navyše aj výborne chutia!

Zdroj: Biopark

Kapustnica s hubami shiitake
BEZ LEPKU, BEZ LAKTÓZY, VEGÁNSKA

Ingrediencie:
1 veľká cibuľa
3 PL olivového oleja
1 kg kyslej kapusty
2-3 l zeleninového vývaru
20 g húb shiitake
100 g sušených sliviek
1 jablko
1-2 ČL sladkej mletej červenej papriky
1 ČL mletej rímskej rasce
bobkových listov
soľ a čierne korenie podľa chuti
Na záver môžete pridať vegánske párky/ klobásky Topas Wheaty (nájdete v chladenom sortimente obchodov Biopark) – opečené s troškou oleja a nakrájané na kolieska.


Zdroj: Biopark

Postup:
1. Huby shiitake namočíme do vody na minimálne 30 minút. Vodu po scedení môžeme použiť ako základ kapustnice – primiešame ju k zeleninovému vývaru.
2. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na olivovom oleji, pridáme kyslú kapustu a zalejeme zeleninovým vývarom.
3. Pridáme bobkové listy, rímsku rascu, mletú papriku, slivky, huby, jablko, soľ a korenie a za občasného miešania necháme variť minimálne hodinu, ideálne  3 hodiny a viac. Na záver môžeme pridať orestované vegánske klobásky, prípadne na kocky nakrájané opečené údenú tofu.
Prajeme dobrú chuť!

Všetky ingrediencie (v BIO kvalite) nájdete v obchode Biopark v Bory Mall.






1 komentár:

  1. ak je toto recept na najlepsiu ,,,,vianocnu kapustnicu,,, s olivovym olejom, hubami sitake, rimskym kminom a vegetarianskymi parkami topas wheaty, tak nieco nie je s kostolnym poriadkom, bud predkladatel receptu, alebo medium, co ho prezentuje

    OdpovedaťOdstrániť