11. decembra 2017

Tradičné hračky a ich netradičné čaro.

Tradičné hračky majú vzácne čaro. Odhaľujú deťom svet kreativity a predstavivosti, podporujú ich zvedavosť a pomáhajú im rozvíjať intelektuálne aj emocionálne schopnosti. Prečo sú tak potrebné aj pre súčasnú generáciu detí?

Hračky z dreva sú nielen trvácne, ale vašim ratolestiam urobia aj radosť. Sú mimoriadne dôležité pre ich rozvoj motorických schopností a logického zmýšľania úž od útleho veku. Tým, že sú odolné, radi si ich aj odkladáme na pamiatku. Ktorá hračka z detstva bola vaša obľúbená?
Návrat k prírodným materiálom je dnes trendy a takouto hračkou isto potešíte menšie aj väčšie deti. Mnohé sú vhodné už od narodenia. Možno by ste nepovedali, že v dnešnej záplave moderných hračiek sú hračkárstva stále plné tradičných hračiek pre chlapcov aj pre dievčatá.


Detičky tieto hračky ľahko uchopia a trénujú si tak jemnú motoriku. Určite viac, ako keď ťukajú 
do vášho smartfónu - čo je, priznajme si pre všetky deti atraktívne. Pravdou je, že moderné hračky bývajú často nebezpečné. Čo je viac, ako vedieť, že vaši drobci sa hrajú so zdravými a bezpečnými predmetmi?

V predajniach nájdete hračky napodobňujúce predmety, ktoré používajú dospelí - ako  vláčik, alebo to môžu byť zvieratá, napríklad obľúbené kačičky či drevené koníky. Hravé predmety často imitujú aj prostredie, v ktorom žijeme – ako tradičné snežítka. Zbožňované sú aj tie, ktoré vydávajú zvuky a melódie, napríklad hracie skrinky alebo tie, ktoré si vyrobíte spolu s vašimi deťmi sami. 😊


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára